”Elämän tarkoitus on päästä perille”

”Elämän tarkoitus on päästä perille”

Maxus Seinäjoen ensimmäinen täyssähkötaksi

Ajankohtaista kalustosta & kuvia takseistamme

Tilavat ja ilmastoidut taksi automme (max. 9 henkilöä) ovat varustetut nykyaikaisilla ja turvallisilla ominaisuuksilla. Mercedes Benz Sprinter automme ovat varustetut myös invanostimilla sekä standardin mukaisilla pyörätuolin kiinnitysjärjestelmillä. Volkswagen caddyistämme löytyy rampit joten niilläkin esteetön matkustaminen sujuu hienosti. Kalustossamme on myös täyssähköauto Maxus.

Meiltä löytyy myös paljon paaritakseja mikäli makuu- tai lepoasento on kuljetuksen aikana hyväksi terveydellesi esim. sairauden tai leikkauksen jälkeisen toipilasajan vuoksi.

 

Suomitaksi Oy on täydentänyt runsasta autovalikoimaansa ensimmäisellä täyssähköautolla.

Upea musta Maxus on nyt kalustovahvuudessa aikaisempien autojen lisäksi. Yrityksen muut autot ovat Mercedes Benz Sprinter tila-autoja, lisäksi vahvuudessa on edelleen muutama Volkswagen mm. esteettömiä Caddy maxeja.

Maxuksessa viehättää ammattiautoilijaa hyvin moni asia. Näiden korkeiden polttoainekustannusten aikana, ajatus pienemmästä kuukausittaisesta polttoainelaskusta – puhumattakaan lähes olemattomista huoltokustannuksista – lämmittää ajatuksena jo ihanasti ”koronakuopasta” toipuvaa taksialan yrittäjää… Se lämmittää yhtä ihanasti kuin ajatus kuumasta kaakaosta talvisena pakkaspäivänä ulkoilun jälkeen.

Kaluston monimuotoisuus on meille Suomitaksi Oy:ssa tärkeää. Tässä rakkaassa Suomen maassa, jossa etäisyydet ovat usein pitkiä, dieselautoilla on vielä oma tärkeä paikkansa ainakin meidän yritystoiminnassamme, sanoo toimitusjohtaja Mervi Haapoja. Jatkuvasti kuitenkin tekniikka kehittyy akuissakin ja tämä Maxuksen ”range” kantama on jo sopiva tiettyyn lähiajoon jota meillä näiden lakeuksien suurimmassa taksifirmassa on paljon.

Omaan tilausnumeroomme tulevat tilaukset pystymme ohjaamaan ensisijaisesti sähköautolle mikäli asiakas niin toivoo.

Monessa isossa kaupungissa erilliset taksikyytien välitysyhtiöt ovat tehneet ympäristöystävällisen päätöksen, kyydit välitetään aina ensisijaisesti vapaana olevalle täyssähköautolle. Keskustaksin osakkaana toivomme yrityksenä , että tämä tulevaisuutta rakentava ja rohkea askel eteenpäin otettaisiin myös Keskustaksissa jonka välittämiä ajoja me myös välitysyhtiön osakkaina ajamme.

Mutta mennäänpä vielä niihin puoliin jotka saivat Suomitaksi Oy:n johdon valitsemaan Maxuksen.

Maxus Euniq 5 on erittäin kattavasti varusteltu. Vakiovarusteita ovat esimerkiksi:

• Istuimien nahkaverhoilu
• 360 asteen peruutuskamera
• Pysäköintitutkat edessä ja takana
• Mukautuva vakionopeudensäädin
• Panorama-kattoikkuna
• Sähkötoiminen takaluukku
• Matkapuhelimen langaton lataus ja Apple CarPlay/Android Auto
• Taittuvat pöydät etuistuinten selkänojjissa
• Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (AEB)
• Moderni multimedia järjestelmä upealla näytöllä
• Todella mukava matkustustila myös kolmannella penkkirivillä!

Maxus Euniq 5 on kattavasti varusteltu myös turvallisuusominaisuuksiltaan, sisältäen myös passiivisen ja aktiivisen turvallisuuden innovatiivisia varusteita ja järjestelmiä. Euniq 5:n aktiivisen turvallisuuden varusteita ja järjestelmiä ovat esimerkiksi:

• Hätäjarrutusavustin (EBA)
• Ajovakauden hallintajärjestelmä (ESC)
• Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (AEB)
• Mukautuva vakionopeudensäädin

”Meille on tärkeää myös huoltoon ja takuuseen liittyvät asiat” Suomitaksi Oy:n huolloista vastaava operatiivinen johtaja Jussi Haapoja sanoo. Maxus Euniq 5:n laatu onkin varmistettu 5 vuoden tai 100 000 km takuulla autolle ja 8 vuoden tai 200 000 km takuulla ajoakustolle. Lisäksi kaikissa Maxus-malleissa on Tectyl-alustasuojaus, joka suojaa ruosteelta ja sisältyy hintaan. Parasta meidän yritykselle on se, että Maxuksen huollot onnistuvat Seinäjoella Bayerncar Huolto Oy:ssä josta meillä on vuosien hyvä kokemus luotettavana yhteystyökumppanina.

Toimintasäde eli se ”range” on autossa myös jo hyvin kohtuullinen sillä Maxus Euniq 5 lupailee jopa 356 km toimintamatkan yhdellä latauksella.
Toimintamatkaan vaikuttavat monet tekijät kuten lämpötila, ajotapa, renkaitten ilmanpaine jne. Tuo annettu ajomatka perustuu WLTP-sykliin, joka on tavallisin mittausmenetelmä.

Maxus Euniq 5:n akkukapasiteetti on 52,5 kWh. Latausaika DC-latauspisteessä 80 % varaustasoon on noin 30 minuuttia ja AC-latauksessa noin kahdeksan tuntia. Kaikissa Maxus-ajoneuvoissa voi käyttää CCS-standardin mukaisia pikalatureita joita löytyy jo paljon reissun päältä.

Siis tilaa meiltä ilmastoystävällistä kuljetuspalvelua kaikille matkoillesi. 🙂